Matematik

lineær funktion

09. marts 2016 af Karina1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig med denne opgave?


Svar #1
09. marts 2016 af Karina1998 (Slettet)

Her er filen


Svar #2
09. marts 2016 af Karina1998 (Slettet)

Her kommer et billede med opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. marts 2016 af Karina1998 (Slettet)

Hvordan laver jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2016 af PeterValberg

Du har lavet en lille fejl, da du indsatte de givne værdier.
Der står:

f(x)=\frac{R-r}{h}\cdot x+{\color{Red} r}

du har indsat 3 i stedet for 6, det korrekte må være:

f(x)=\frac{3-6}{5}\cdot x+{\color{Red} 6}

hvorved det omtalte trapezformede område fremkommer i intervallet 0 ≤ x ≤ 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2016 af PeterValberg

b) Arealet af det trapezformede område kan bestemmes som:
    husk 0 ≤ x ≤ 5

A=\int_0^5{f(x)\,dx}

c) Rumfanget af omdrejningslegemet (keglestub) kan bestemmes som:

V=\pi\cdot\int_0^5{(f(x))^2\,dx}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.