Matematik

Hvor stor er den samlede overflade?

09. marts 2016 af ninjathien12 - Niveau: 9. klasse
Hvordan regner jeg den samlede overflade ud på den her??
Vedhæftet fil: 14575240224692004913898.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede (selvom den "ligger på siden" :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2016 af PeterValberg

a) brug pythagoras

\text{skr\aa\,\,side}=\sqrt{50^2+\left(\frac{85-65}{2}\right)^2}

c) bestem volumen i dm3 som

V=\frac12\cdot(8,5+6,5)\cdot 5\cdot 25=\,_{\cdots}\,dm^3

1 dm3 svarer til 1 liter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2016 af PeterValberg

b)

beregn arealet af endefladen (trapez)

A=\frac12\cdot(a+b)\cdot h   (gang med to, da der er to endeflader)

beregn arealet af en side som produktet af den skrå side
(som du fandt i spg. a) og længden (250 cm) og gang med 2

beregn arealet af bunden som 250 cm gange 65 cm

Læg det hele sammen og du har det samlede overfladeareal i cm2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvor stor er den samlede overflade?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.