Matematik

Stamfunktion til g

10. marts 2016 af Krikker202 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan lave den eller evt. løse den opgave for mig, er nemlig helt ude at skide

To funktioner f og g er bestemt ved 

f(x)=2x^3,5+x^2+10

g(x)=7x^2,5+2x

Undersøg om f er en stamfunktion til g.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2016 af SuneChr

Undersøg om  f '(x) = g (x)
ved at benytte
(axn)' = anxn - 1


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. marts 2016 af SådanDa

Undersøg om f'(x)=g(x).

For at finde f'(x) kan du bruge at (xn)'=nxn-1, og at du må differentiere hvert led for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2016 af OliverHviid

Hint: Hvis f'(x)=g(x), så er f en stamfunktion til g.


Svar #4
10. marts 2016 af Krikker202 (Slettet)

Jeg er ret dårlig til at differentiere, nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2016 af SådanDa

Et eksempel kunne være funktionen h(x)=3x3+4x, for at finde h'(x) kan vi bruge reglen, opskrevet i #1, og differentiere hvert led for sig.

h'(x)=(3x3)'+(4x1)'=3·3x3-1+1·4x1-1=9x2+4x0=9x2+4.

Nu synes jeg du selv skal give det et forsøg med dine funktioner :)


Skriv et svar til: Stamfunktion til g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.