Matematik

Vilkårlige trekant

14. marts 2016 af Nicolinelauridsen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har denne opgave som jeg er lidt usikker på.

Jeg skal finde: 

- vinkel B og C 

Og jeg ved at vinkel B er spids og C er stump: vinkel A =20grader, side b=7,5 og side a = 4,3.

Kan ikke finde frem til hvilke formler jeg skal bruge?

Håber nogen kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2016 af fosfor (Slettet)

Find B med sinusrelationerne og derefter C med 180 - A - B


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2016 af mathon

Brug sinusrelationen

                                           \frac{\sin(B_{spids})}{b}=\frac{\sin(A)}{a}

                                          B_{spids}=\sin^{-1}\left ( \frac{7{,}5}{4{,}3}\cdot \sin(20^{\circ}) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2016 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 19 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vilkårlige trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.