Fysik

Lysets hastighed

15. marts 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har lidt svært ved nedenstående opgave, er der en venlig sjæl der vil hjælpe mig? :)

Afstanden fra Solen til Jorden er 149,6 millioner km. Beregn hvor lang tid lyset fra solen bruger på at nå til jorden. Lysets hastighed er c = 3,00 *10^8 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af peter lind

s=c*t <=> t = s/c


Svar #2
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Bare lige for at være helt sikker er det her rigtigt:

s = 149,6 millioner km

c = 3,00 *10^8 m/s

t = den tid lyset fra solen bruger til at nå jorden 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2016 af SuneChr

Så siger vi
3·108 m tilbagelægges på 1 sek
1 m tilbagelægges på  \frac{1}{3\cdot 10^{8}}\, \textup{sek} 
149,6·106·103 m tilbagelægges på  \frac{149,6\cdot 10^{6}\cdot10 ^{3}}{3\cdot10 ^{8}}\: \textup{sek}   


Svar #4
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Kan det godt passe at svaret er 498,667 lyssår? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2016 af SuneChr

# 4
lysår er en afstand. Tallet i # 4 ligger meget langt ude i galaksen.
I opgaven spørges der om en tid.
Udregn brøken i # 3 og lav sek om til min.


Svar #6
15. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Giver det så ikke bare 8,31 min :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2016 af SuneChr

# 6   Jo.  "Bare" - Et lille tankeeksperiment: Du sender en SMS til én, du kender på Solen. Din ven vil modtage den efter ca. 8 min. Han sender så et svar, som også tager ca. 8 min. Der går altså 16 min. fra du sendte SMS'en, til du får en igen.


Skriv et svar til: Lysets hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.