Matematik

Cosinus relationen

17. marts 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en venlig sjæl som vil hjælpe mig med den vedhæftede opgave? :)

Vedhæftet fil: Øvelse 134.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2016 af Toonwire

Chancen er større, hvis du venligst ville oploade din opgave som en .pdf fil eller selv skrive den ind :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2016 af Stats

Øvelse 134

Vis ved hjælp af de sædvanlige regler for arbejde med ligninger hvordan

c^2=a^2+b^2-2\cdot a\cdot b\cos(C) 

kan omskrives til

\cos(C)=\frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b}

__________

Hvis du starter med at trække a2 og b2 fra på begge sider, så får du:

c^2-a^2-b^2=-2\cdot a\cdot b\cdot\cos(C)

Deler med -2ab så får du

\cos(C)=\frac{c^2-a^2-b^2}{-2ab}=\frac{a^2+b^2-c^2}{2ab}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Cosinus relationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.