Fysik

Specifik varmekapacitet

17. marts 2016 af birbak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Hvordan ville man kunne bestemme den specifikke varmekapacitet af et kalorimeter? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Hæld en kendt vandmængde i, vent til der er temperaturligevægt og mål temperaturen. Varm en anden portion vand op til lidt under kogepunktet. Mål temperaturen og hæld det ned til den første portion i kalorimeteret. Mål sluttemperaturen.

Opstil så en ligning, hvor du på den ene side har den varmemængde, det varme vand afgiver, og på den anden side, den varmemængde, det kolde vand og kalorimeteret modtager. Løs ligningen.


Svar #2
17. marts 2016 af birbak (Slettet)

Så du er ude i formlen der hedder: 

C_p=\frac{\Delta Q}{m\cdot \Delta T}

Eller hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det er i den retning. Jeg ville nok skrive:

mkvcv(Tf-Tkv) + mkck(Tf-Tkv) = mvvcv(Tvv-Tf)

Index kv står for koldt vand, v, for vand, vv for varmt vand, k for kalorimeter og f for fælles. Jeg bruger c for specifik vrmekapacitet og C for varmekapacitet, så C=mc.


Skriv et svar til: Specifik varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.