Matematik

afleveringsopgave

17. marts 2016 af LailaAriana - Niveau: 10. klasse

Hejsa, jeg har nogle opgaver som jeg ikke forstår, håber der er nogen der vil hjælpe, tak 

Opgave 1

En bank tilbyder 2,25% i årlig rente på en højrentekonto.

En onkel indsætter 10 000 kr. på en sådan jøjrentekonto som kofirmationsgave til sin nevø.

a) Bestem beløbet på højrentekotoen efter 4 år.

b) Hvor mange år går der i alt, før beløbet overstiger 13 000 kr.?

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2016 af mathon

a)
              K_4=10^4\cdot 1,0225^4

b)
              1{,}3\cdot 10^4=10^4\cdot 1,0225^n

              1{,}3= 1,0225^n

              \log(1{,}3)= \log(1{,}0225)\cdot n

              n=\frac{\log(1{,}3)}{\log(1{,}0225)}


Skriv et svar til: afleveringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.