Matematik

optimering?

20. marts 2016 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogle der kan hjælpe med den vedhæftede opgave? Det er c) jeg ikke er med på..

Vedhæftet fil: tværsnitsareal.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2016 af 123434 (Slettet)

f'(x)=0 for at finde maksimum

Brug dit cash-værktøj


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2016 af StoreNord

Tværsnitsarealet er (mærkeligt nok?) en cirkel rundt x-aksen. Radius er funktionens maximale værdi der findes når sinusparentesen =1. Radius er altså 3. Cirklens areal er Pi*r²=ca 28,27 cm²


Svar #4
20. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

har prøvet men det ikke giver noget på Word Mat? og på geogebra er grænserne 0 og 20?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2016 af StoreNord

Se vedhæftede skitse. Hvis du drejer punktet A rundt om xaksen, beskriver det en cirkel. Den cirkel omkranser dit tværsnitsareal. Ja - man skulle ellers tro, det skulle være mere ovalt. Men det er jo en model.

Hvad mener du med:           og på geogebra er grænserne 0 og 20?

Vedhæftet fil:optimering?.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2016 af StoreNord

Angående Svar #3             radius er ikke 3 men 4 , så arealet er 50,27 cm²      :(


Svar #7
26. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

men der står det maksimale tværsnitsareal?


Svar #8
26. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

skal der så ikke indgå noget optimering


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2016 af Soeffi

#2 f(x) = 2·sin(0,05·π·x - 0,5·π) + 2. Du behøver ikke at optimere så meget, når det gælder sinus-funktionen.

Sæt y = 0,05·π·x - 0,5·π. Der gælder, at sin(y) har størsteværdien 1 for y = π/2 + p·2π, p = ...-2,-1,0,1,2... Dermed gælder at f(x) højst kan antage værdien 2·1 + 2 = 4. 

Dette kræver blot, at y = 0,05·π·x - 0,5·π kan antage værdien π/2 (eller et helt multiplum af 2π lagt til eller trukket fra dette) for x liggende i intervallet 0 < x < 40. Det ses at være opfyldt for x = 20, hvor man får: 0,05·π·20 - 0,5·π = π - 0,5·π = 0,5π. (Hvis det ikke var tilfældet, havde maksimumværdien været sværere at finde, men det ligger i tegning til, at det er tilfældet.)

Man får radius = 4 og tværsnitsarealet dermed 50,27 som nævnt i #6.


Skriv et svar til: optimering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.