Matematik

parameterfremstilling

22. marts 2016 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogle der kan hjælpe med følgende opgave?

Vedhæftet fil: parameterfremstilling.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2016 af peter lind

Brug at retningsvektoren for l er normalvektor for m


Svar #3
22. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

okay så n = (-3,8) ?


Svar #4
22. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

ligningen bliver så:

-3x+8y-56=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2016 af peter lind

Nej normalvektoren til m er retningsvektoren for l, som er (8,3)


Svar #6
22. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

okay.. super


Svar #7
22. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

men hvordan kan jeg bestemme skæringspunktet?

har to ligninger:

8x+3y-94 = 0

-3x+8y+17=0

denne opgave er uden hjælpemidler er den ikke for svær så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts 2016 af peter lind

Løs de fremkomne ligninger.

Bedre: Lad være med at finde ligningen for l. Indsæt i stede parameterfremstillingen for l i ligningen for m. Det giver en ligning til bestemelse af t, som du så kan indsætte i ligningen for m


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. marts 2016 af mathon

     I\! \! :\; \; 8x+3y=94                        multiplicer med 8
II\! :\; \;-3x+8y=-17                 multiplicer med -3

           64x+24y=752  
            9x-24y=51                      addition giver

           73x=803            

            x=11                                       som indsat i 8x+3y=94
giver:
            8\cdot 11+3y=94

            3y=94-88

           y=2


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. marts 2016 af mathon

l's ligning:
                         l\! \! :\; \; \begin{pmatrix} 8\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-8\\y-10 \end{pmatrix}=0

                         l\! \! :\; \; 8x+3y-94=0

skæring kræver:

                                8x+3y=94
                                x=3+8t
                                y=-1+3t

hvoraf:
                                8\cdot (3+8t)+3\cdot (-1+3t)=94

                                73t+21=94

                                 t=1
dvs
                                x=3+8\cdot 1=11
                                y=-1+3\cdot 1=2

                


Svar #11
23. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

tusind tak for den overskuelige gennemgang :)


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.