Matematik

Hjælp til differentiering af en funktion

25. marts 2016 af Mart96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg forsøger lige i øjeblikket at finde ligningen for tangenten til grafen f i punktet P (2;f(2)) 

Dette skal gøres ud fra denne funktion: f(x) = (x-7) * e-x 

Så når jeg forsøger at differentiere denne funktion, så når jeg frem til: f'(x) = 1 * e-x

Hvis det er fuldkommen ved siden af, så ville jeg sætte pris på bemærkningen og hvordan det rigtigt bør gøres. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2016 af peter lind

Det er forkert. Du skal differentiere funktionen som et produkt af de to funktioner x-7 og e-x


Svar #2
25. marts 2016 af Mart96 (Slettet)

Kan du eksemplificere det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2016 af peter lind

g(x) = x-7, h(x) = e-x. f(x) = g(x)*h(x),   f'(x) = g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)


Skriv et svar til: Hjælp til differentiering af en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.