Matematik

Fra polære til cartesian og omvendt

25. marts 2016 af nejvelda - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg forstår ikke, hvordan man regner polære koordinater til cartesian koordinater, og fra cartesian til polære.

Jeg ved at: 

x=r*cos(t)

y=r*sin(t)

x^2+y^2=r^2

Men jeg kan ikke rigtig finde ud af,hvordan det skal bruges i de vedhæftede opgaver.

Håber nogle kan hjælpe og forklare mig!

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2016 af peter lind

Der er jo ikke vedhæftet nogle opgaver. Hvad er mere præcist dit problem med disse koordinater ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2016 af mathon

29.
              y=0

59.
               \frac{1}{9}\cdot r^2\cdot \cos^2(\theta )+\frac{1}{4}\cdot r^2\cdot \sin^2(\theta )=1 

              4 r^2\cdot \cos^2(\theta )+9 r^2\cdot \sin^2(\theta )=36  

              4 r^2\cdot \cos^2(\theta )+4 r^2\cdot \sin^2(\theta )+5 r^2\cdot \sin^2(\theta )=36

              4 r^2+5 r^2\cdot \sin^2(\theta )=36

              r^2\left ( 4+5\sin^2(\theta ) \right )=36

              r^2=\frac{36}{ 4+5\sin^2(\theta )}

              r=\frac{\pm 6}{\sqrt{ 4+5\sin^2(\theta )}}

              

              

              

              

                 

          

                            

               

         


Svar #4
25. marts 2016 af nejvelda

#3

I nr. 29 hvordan kommer du frem til det?

Og nr. 59 skal give    4r^2cos^2(theta)+9r^2sin^2(theta)=36   altså det du får i linje 2. Men hvordan får du de 36?


Svar #5
25. marts 2016 af nejvelda

Er nr. 29 sådan her som i vedhæftet, fordi;

y=r*sin(theta) så r*sin(theta)=0  er det samme som y=0

Vedhæftet fil:nr29.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2016 af Kasperx (Slettet)

Prøv at gange 9 og 4 på begge sider af lighedstegnet i opg 59, linje 1. 


Skriv et svar til: Fra polære til cartesian og omvendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.