Matematik

Toppunkt og nulpunkt?

26. marts 2016 af Sl99 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, er der nogle der kan hjælpe mig med dette?

Beregn for hver af nedenstående funktioner diskriminant, nulpunkter og toppunkt:

[f(x) = 0,5x^2 - 5x + 8]
[f(x) = -2x^2 + 4x + 2,5]
[f(x) = x^2 - 2x - 3]
[f(x) = -x^2 + 2x + 3]
[f(x) = -x^2 + 8]
[f(x) = x^2 - 6x]


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2016 af mathon

for 
        ax+ bx + c = 0     hvor a ≠ 0

            d = b2 - 4ac
hvis d ≥ 0
er
       nulpunkterne    
                               x_o=\left\{\begin{matrix} \frac{-b-\sqrt{d}}{2a}\\ \frac{-b+\sqrt{d}}{2a} \end{matrix}\right.

       toppunkt
                               T\left ( \frac{-b}{2a}\, ;\frac{-d}{4a} \right )
                               

            
        


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2016 af mathon


             \begin{array} {|c|c|c|c|} funktion&d&nulpunkt(er)&toppunkt\\ \hline f(x)=0{,}5x^2-5x+8&9&2\; og\; 8&(5;-4.5)\\ \hline f(x)=-2x^2+4x+2{,}5&36&2.5\; og\; -0.5&(1;4.5)\\ \hline f(x)=x^2-2x-3&16&-1\; og\; 3&(1;-4)\\ \hline f(x)=-x^2+2x+3&16&-1\; og\; 3&(1;4)\\ \hline f(x)=-x^2+8&32&-2\sqrt{2}\; og\; 2\sqrt{2}&(0;8)\\ \hline f(x)=x^2-6x&36&0\; og\; 6&(3;-9) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2016 af mathon


             


Skriv et svar til: Toppunkt og nulpunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.