Fysik

Bølgelængde

30. marts 2016 af bella1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En laserstråle bøjes i et gitter, der har en opløsning på 471 streger/mm.

Hvis bølgelængden af laserlyset er 540 nm, hvor stor er så vinklen til anden ordens pletten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2016 af mathon

Gitterligningen
                             d\cdot \sin\left ( \theta_n \right )=n\cdot \lambda    
giver
                             \theta_n =\sin^{-1}\left (n\cdot \frac{\lambda }{d} \right )        


Svar #2
30. marts 2016 af bella1999 (Slettet)

Når jeg taster den ind i lommeregneren, står der bare "fejl"?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2016 af mathon

                             \theta_2 =\sin^{-1}\left (2\cdot \frac{540\; nm }{\left (471^{-1}\cdot 10^{6} \right )\; nm} \right )


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.