Fysik

Bølgelængde

30. marts 2016 af bella1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vinklen til fjerde ordens pletten i et gittereksperiment er 70°. Bølgelængden af lyset er 645 nm.

Hvor mange streger er der pr. mm i gitteret?

- Undskyld for de mange spørgsmål, jeg har mistet alle mine noter hvor jeg havde skrevet mine formler på.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2016 af mathon

                      N=\frac{1}{\left \{ \right.d\left. \right \}}=\frac{\sin\left ( \theta _n \right )}{n\cdot \left \{ \right.\lambda \cdot 10^{-6}\left. \right \}}        hvor \left \{ \left. x \right \} \right. betyder talværdien af størrelsen x


Svar #2
30. marts 2016 af bella1999 (Slettet)

Hvordan skriver jeg det ind på min lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2016 af mathon

                   N=\frac{\sin\left ( 70^\circ \right )}{4\cdot \left ( 645\cdot 10^{-6} \right )}


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.