Fysik

Effektivitet

01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hjælp til de her to spørgsmål også tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

ηC = 1 - Tkold/Tvarm

 

ΔL = α*L*ΔT

hvor α er længdeudvidelseskoefficienten for stål.


Svar #2
02. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Hvordan finder man a ? og hvad er L?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2016 af mathon

     \alpha_{Fe} =1{,}2\cdot 10^{-5}\; K^{-1}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2016 af TineS94 (Slettet)

Er temperaturen dT temperaturen for den termiske ligevægt eller temperaturen af lavasøen?

Og L i formlen, hvad er det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

På den ene led: ΔL = 1,2*10-5 K-1 * 10m * (1300K - 110K) = 0,14 m

På den anden led: ΔL = 1,2*10-5 K-1 * 20m * (1300K - 110K) =

På den tredje led: ΔL = 1,2*10-5 K-1 * 50m * (1300K - 110K) =


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2016 af TineS94 (Slettet)

Fedt, tusind tak :)

Kan man gøre det samme ved at benytte formlen for volumenekspansion?

β=(ΔV/V)/ΔT


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, det kan du godt.

β=(ΔV/V)/ΔT  <=>

ΔV = β*V*ΔT

Men det er jo ikke det volumen bygningen udvider sig med.


Skriv et svar til: Effektivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.