Kemi

Beregn pH i regnvand og Beregn pH af monohydrone baser

02. april 2016 af JaKoAndersen - Niveau: B-niveau

Godaften folkens. Jeg sidder og laver min kemi aflevering til mandag og har disse to opgaver jeg bare ikke kan finde ud af

Jeg håber jeg kan finde hjælp herinde
Mange tak dig som hjælper!
1.

Atmosfærens carbondioxidindhold er steget fra oprindeligt 280 ppm frem til industrialiseringen i midten af 1800-tallet til 392 i 2012. FN's klimapanel (IPCC) skønner, at det vil stige til mellem 540 og 970 ppm i 2100 afhængigt af, hvor effektive skridt politikerne tør tage. Beregn pH i regnvand i 1850 og i de to yderpunkter på 2100-scenariet.   
 

2.
Beregn pH i følgende opløsninger af monohydrone baser:

Formlen man bruger til at beregne en basisk pH opløsningshed.

a) 1,0*10^{-4}M, pKb= 6,0
b)1,0*10^{-10}M, pKb= 5,0


Svar #1
02. april 2016 af JaKoAndersen

Jeg ved fra min bog at facit til den første er : 
pH (1850; 280 ppm) = 5,74 
pH (2100; 540 ppm) = 5,59
pH (2100; 970 ppm) = 5,45

Men jeg ved ikke mellemregning er..


Skriv et svar til: Beregn pH i regnvand og Beregn pH af monohydrone baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.