Matematik

Trekanter - Bestemmelse af vinkel

03. april 2016 af GymElevXD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har mange problemer med opg. b i denne opgave

http://tinypic.com/view.php?pic=o089zp&s=9

Jeg har fået opg. a til at siden b=64 meter

Tusinde tak til alle på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2016 af peter lind


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. april 2016 af peter lind

I trekant ABD kender du alle længder. Brug cosinusrelationerne til at finde A


Svar #3
03. april 2016 af GymElevXD (Slettet)

#2

I trekant ABD kender du alle længder. Brug cosinusrelationerne til at finde A

Tusinde tak - både for billedet og for hjælpen :)

Jeg har bare mange problemer med, hvor jeg skal placere D henne?


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. april 2016 af peter lind

Den skal placeres nordvest for A d.v.s. over linjen AB og til venstre for A


Svar #5
04. april 2016 af GymElevXD (Slettet)

#4

Den skal placeres nordvest for A d.v.s. over linjen AB og til venstre for A

Mange tak, men jeg er stadigvæk i tvivl om præcist hvor ift. den skal være 80 m fra brønd A osv.? Eller er det irrelevant, når det bare er en skitse? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. april 2016 af peter lind

Hvis du skal lave det præcist, skal du i gang med passer og lineal eller alternativt have fat i et geometriprogram, som kan lave det for dig. Det tvivler jeg på er meningen


Svar #7
04. april 2016 af GymElevXD (Slettet)

#6

Hvis du skal lave det præcist, skal du i gang med passer og lineal eller alternativt have fat i et geometriprogram, som kan lave det for dig. Det tvivler jeg på er meningen

Nårh okay, mange tak skal du have :) Så laver jeg det bare sådan ca. c:


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. april 2016 af 123434 (Slettet)

Opgave a

Bestem afstanden fra brønden A til brønden B, dvs. lACl

lABl=73. AB er det samme som siden c, da vinkel C ligger overfor

 c=73

<A=47*

<B=58*

<C=180*-58*-47*=75*

lACl er det samme som siden b

b/sin(B)=c/sin(C)

b/sin(58)=73/sin(75)

b=73/sin(75)*sin(58)=64

Afstanden fra brønd A til brønd C er 64 meter


Skriv et svar til: Trekanter - Bestemmelse af vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.