Matematik

Trigonometri

03. april 2016 af mon854 (Slettet) - Niveau: C-niveau


Nedenstående figur viser grundridset af en ottekantet havepavillon. Grundridset har form og mål som vist på skitsen. Figurens form består af 8 lige store sider og vinkler. Alle vinkler i figuren er 135 grader. Nogle af målene fremgår af skitsen. Målene er angivet i cm.

Hvad er vinkel A og B?????

Vedhæftet fil: Modul 6h.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2016 af Stats

[...] grundridset af en ottekantet havepavillon. [...] 8 lige store sider og vinklerAlle vinkler i figuren er 135 grader.

ΔABC har / A + / B = 135o og / A = / B, så derfor må / A = / B = 135o/2 = 67,5o

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
03. april 2016 af mon854 (Slettet)

arg, havde stirret mig blind på det. kan sagtens se det nu når du siger det. mange tak. 

hvad er dit bud på længden af linjestykket BC?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2016 af Stats

A = 67,5o
B = 67,5o 
|AB| = 144

Når du har 2 vinkler og en side, så kan du anvende sinusrelationen:

Vi starter lige med at finde / C = 180o - 2·67,5o = 45o

\frac{|BC|}{\sin(67.5)}=\frac{144}{\sin(45)}\Leftrightarrow |BC|=\frac{144}{\sin(45)}\cdot \sin(67.5)=188.15

Jeg får derfor længden til at være |BC| = 188,15

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.