Kemi

Hjælp til kemi!

03. april 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har virkelig brug for hjælp i den vedhæftede fil med opgave 4 (den med mandlerne) og opgave 5 (den med lastenbilen og gasflaskerne)

Håber virkelig i vil hjælpe

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Mordgåde - Miniprojekt.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den dødelige dosis for manden er

6,7mg/kg * 92kg = 616,4 mg

HCN-indhold pr. mandel:

0,2mmol/mandel * 27,0253g/mol = 5,41 mg/mandel

Så han skal altså spise:

616,4mg / 5,41mg/mandel = 114 mandler for at dø.

Der står at posen var halvtom, så han har nok ikke spist 114.

 


Svar #2
03. april 2016 af calliemoore (Slettet)

Åh tusind tak! Vil du ikke også hjælpe mig med den anden opgave? :)


Svar #3
03. april 2016 af calliemoore (Slettet)

Jeg har virkelig også brug for hjælp til den anden opgave :((


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis vi siger at det indvendige rumfang af førerhuset er ca. 5m3, så er stofmængden af luftmolekyler

pV=nRT  <=>

n = pV/(RT)

n = 1 atm * 5m3 / (8,206*10-5 m3*atm/(K*mol) * 293K) = 210 mol

Så står der på den gule fareseddel at ved 0,05% dichlor, så dør man efter få minutter.

0,0005 * 210 mol = 0,104 mol

Der må altså højst være 0,104 mol dichlor i førerhuset.

1 flaske indeholder

n = 100bar * 20L /(0,08314472bar*L/(K*mol) * 293K) = 82 mol

Der skal altså kun ca. 1/800 af 1 flaskes indhold til at slå ham ihjel hvis det kommer ind i førerhuset. Men nu ligger de flasker vel heller ikke i førerhuset men omme bag i lastrummet? Jeg ved ikke lige hvorfor de flasker er under mistanke, men det vigtigste med opgaven er vel at vise noget kemi.


Svar #5
04. april 2016 af calliemoore (Slettet)

Men jeg forstår ikke hvor du har fået tallene

8,206*10-5

293K

(0,08314472bar*L/(K*mol)

fra?


Svar #6
04. april 2016 af calliemoore (Slettet)

Men jeg forstår ikke hvor du har fået tallene

8,206*10-5

293K

(0,08314472bar*L/(K*mol)

fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2016 af mathon

Den universelle gaskonstant

          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! R=8{,}31447\tfrac{J}{mol\cdot K}=0{,}082057\; \tfrac{atm\cdot L}{mol\cdot K}=8{,}2057\cdot 10^{-2}\;\tfrac{atm\cdot L}{mol\cdot K}=8{,}2057\cdot10^{-5}\;\tfrac{atm\cdot m^3}{mol\cdot K}      


Svar #8
04. april 2016 af calliemoore (Slettet)

Men hvad med de 293K?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

293K = 20oC


Svar #10
04. april 2016 af calliemoore (Slettet)

Okay jeg skal altså lige have hjælp med det her, jeg forstår det overhovedet ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. april 2016 af mathon

n = pV/(RT)

      Indsæt og beregn.


Svar #12
04. april 2016 af calliemoore (Slettet)

Ja men hvad er det så jeg finder ud af når jeg har beregnet dette?


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du finder ud af hvor mange mol luftmolekyler der er i førerhuset.


Skriv et svar til: Hjælp til kemi!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.