Matematik

Bestem f '(x), hjælp mig tak! :)

05. april 2016 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. :)

Jeg har følgende opgave:

En funktion f er givet ved

f(x) = -2x4? + 2x + 5

?Bestem f '(x).

Jeg har gjort sådan:

?Bestem f '(x) af f(x)

f(x) = -2x4 + 2x + 5
?         -4 * 2x4-1 + 1*2x1-1
         -8x3  + 2x0
          -8x3? + 2*1
f ' (x) = -8x3? * 2

?Er det rigtigt?
?Det kan godt være det er et dumt spørgsmål, men jeg ved ikke om der i den anden linje sker det at der skal stå - 4* 2x4-1? eller om der skal stå 4 - 2x4-1?. Når man rykker 4 ned og ganger med den, så ved jeg ikke om den skal ned lige mellem - og 2, eller om firetallet skal ud og så allerforest og så kommer - 2x4-1? bagefter.

?Det blev lidt underlig formuleret, men jeg håber der er en der gider at hjælpe mig, for det har jo indflydelse på resultatet, hvis det står forkert.

På forhånd tak.
?Mvh. Mai.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2016 af 123434 (Slettet)

f(x)=-2x4+2x+5

Benytter reglerne for differentiation

(xn)'=n*xn-1

(ax)'=a

(k)'=0

f'(x)=4*-2*x2-1+2+0

f'(x)=-8x


Svar #2
05. april 2016 af Vaksersød (Slettet)

Hvorfor forsvinder + 2 nede i ligningen (den anden sidste?)


Svar #3
05. april 2016 af Vaksersød (Slettet)

Kan du svare mig på om jeg har lavet den her opgave rigtigt:

En funktion f er bestemt ved

f(x) =ex + x2

Bestem f ' (x) af f(x)

Jeg får:

f(x) = ex + x2 
?         1*ex  2*x2-1
?f ' (x)= 1ex? +2x


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2016 af 123434 (Slettet)

1#

Rettelse

f(x)=-2x4+2x+5

Benytter reglerne for differentiation

(xn)'=n*xn-1

(ax)'=a

(k)'=0

f'(x)=4*-2*x2-1+2+0

f'(x)=-8x+2


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2016 af 123434 (Slettet)

3#

f(x)=ex+x2

(ex)'=ex

(xn)'=n*xn-1

f'(x)=ex+2*x2-1

f'(x)=ex+2x


Skriv et svar til: Bestem f '(x), hjælp mig tak! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.