Matematik

Fra tal til Procent?

07. april 2016 af cghansen - Niveau: 8. klasse

Hejsa, jeg sidder med en matematikaflevering og har brug for lidt hjælp. Opgaven lyder på at jeg skal finde ud af: hvor mange procent udgør DvD-skivens areal af coverets?

Hvordan finder jeg ud af det? Arealet af DvD-skiven er 12,5 cm2, og arealet af coveret er 28,48 cm2

- Tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2016 af mathon

1 % af coveret er 0,2848 cm2

          Arealet af DvD-skiven i % af coveret
                                     er
                                             \frac{12{,}5\; cm^2}{0{,}2848\; cm^2}\cdot 1\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2016 af mette48 (Slettet)

x*28,48/100=12,5    hvor x er procenten

x=12,5*100/28,48

x≈48

dvd-skiver udgør 44 % af coveret


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2016 af mathon

                                            \frac{12{,}5\; cm^2}{0{,}2848\; cm^2}\cdot 1\%=43{,}9\%


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2016 af mathon

x = 12,5*100/28,48

x ≈ 44


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2016 af Sandheden

En smart metode vile være denne her: 12,5 cm2 / 28,48 cm2 x 100

Det viser ikke hvor meget 1% er, men hvis du gerne vil score nogle ekstra point hos din lærer, så vil jeg klart anbefale denne her metode.


Skriv et svar til: Fra tal til Procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.