Matematik

2 opgaver - hjæælp

07. april 2016 af Dian123 - Niveau: A-niveau

hej jeg har brug for hjælp til 2 opgaver jeg ikke kan finde ud af 100%...

Jeg har vedhæftet den første her, hvor jeg får en regression der hedder y= -7.6x+ 501.6

men jeg er gået lidt i stå ved b.eren.....

Vedhæftet fil: opgave 2.png

Svar #1
07. april 2016 af Dian123

anden opgave, i a får jeg resultat på 44 men i b er jeg igen gået i stå :s

Vedhæftet fil:opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2016 af 656

#0

a) Er du sikker på at du har lavet regressionen rigtig?

Jeg får nemlig regressionen til y=-2,1694x+502,02.

b) Konstanten -2,1694 fortæller at testtallet falder med 2,1694 pr. år efter 1963.

Konstanten 502,02 fortæller at testtallet i 1963 var 502,02 hvilket stemmer godt overens med det egenlige testtal i 1963 som var 502.

Ud fra regessionen kan man beregne hvad testtallet vil være i 1980 ved at sætte 17 ind på x's plads i regressionen (da 1980-1963=17).

y=-2,1694*17+502,02=(465,1402-466)/466.

Dette tal kan man så sammenligne med det egentlige testtal som er 466

((465,1402-466)/466)*100=-0.1845 %

Der er en afvigelse på 0,1848 %.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2016 af 656

#1

a) Jeg får det også til ca. 44o. nærmere bestemt 44,42o

b) Den kan jeg heller ikke finde ud af (jeg er også kun 1.g'er)


 


Skriv et svar til: 2 opgaver - hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.