Matematik

Potensfunktion

07. april 2016 af Roxanna - Niveau: C-niveau

Hej Alle 

Jeg er igang med en matematikrapport om potensvækst, og sidder fast i ét af punkterne.

" Hvis et pattedyr vejer 3 gange så meget som et andet dyr, hvad vil der så gælde for forholdet mellem de to dyrs blod mængder?" 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2016 af SuneChr

Du må have en funktion, som beskriver blodmængden som funktion af vægten af dyret.
f (x) = bxa
f (3x) = b(3x)a = 3a · f (x)
Opskriv da forholdet.


Svar #2
07. april 2016 af Roxanna

Ja, her er den y=0,07x1 

Vil det så sige

f(3x) = 0,07(3x)

31 * f (x) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2016 af SuneChr

Ja, men det er så en lineær funktion. En potensfunktion med eksponent 1.
Er du sikker på, at eksponenten er 1, siden din overskrift lader antyde noget andet?
 


Svar #4
09. april 2016 af Roxanna

"En mus vejer 0.03 kg og har en blodmængde på 0.0021 l, en ged vejer 45 kg og har en blodmængde på 3.15 l."

Her er min beregning af a: 

a=log(3.15) - log(0,0021)/log(45)-log(0,03)=1

Jeg syntes nu nok det er rigtigt hmm?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2016 af SuneChr

Ja
a = 1  og  b = 0,07


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.