Matematik

2 opgaver

12. april 2016 af nat12397 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude :-)
Er der en eller flere, som vil hjælpe mig med disse 2 opgaver (de er vedhæftede)? så ville jeg blive meget glad :-D

 

Vedhæftet fil: gfc.PNG

Svar #1
12. april 2016 af nat12397 (Slettet)

Her er den anden opgave :-)

Vedhæftet fil:dryu.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. april 2016 af PeterValberg

Den med linjen

Differentialkvotienten f' i et givent punkt er lig med hældningskoefficienten
for tangenten til grafen for f i det givne punkt, og da hældningskoefficienten
for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)) er lig med -2, så må f'(1) = -2

Da røringspunktet (1,f(1)) er fælles for både grafen for f og tangenten,
så kan du bestemme f(1) ved at indsætte x = 1 i ligningen for tangenten.


 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2016 af PeterValberg

Den med linjen

da f(x) = x2 + bx + c
så er f'(x) = 2x + b
og du ved allerede, at f'(1) = -2 
dermed skulle det være let at bestemme værdien for b
ved at indsætte disse værdier i forskriften for f'

f'(x) = 2x + b
-2 = 2·1 + b

Indsæt den fundne værdi for b og det kendte røringspunkt (1,-1)
i forskriften for f, herved kan du let bestemme værdien for c

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
12. april 2016 af nat12397 (Slettet)

Tusind tak :-)
Er det okay, hvis jeg skriver, hvis jeg bliver itvivl, når jeg sidder og laver det senere eller en af de tætte dage?

Skriv et svar til: 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.