Matematik

halveringskonstanten

13. april 2016 af princess1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp

Se vedhæftede fil

Vedhæftet fil: halveringskonstanten.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2016 af 123434 (Slettet)

Halveringskonstanten er de x-værdier, som funktionen skal vokse med for, at y halveres

Det ses, at grafen går gennem punkterne (4,6) og (8,3)

Når x vokser fra 4 til 8, dvs. en x-tilvækst på 4 resulterer i en halvering af y fra 6 til 3. Halveringskonstanten er dermed 4

T1/2=4


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2016 af mathon

Halveringskonstanten er den x-forøgelse X_{\frac{1}{2}}, som halverer funktionen.

Det ses, at grafen går gennem punkterne (4,6) og (8,3).

               f\left (x+nX_{\frac{1}{2}} \right )=\left (\frac{1}{2} \right )^nf(x)\; \; \; \; \; \; n\in \mathbb{N}

specifikt:
               f\left (x+n\cdot \mathbf{\color{Red} 4} \right )=\left (\frac{1}{2} \right )^nf(x)


Skriv et svar til: halveringskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.