Matematik

Reducer nedenstående brøk ved at opløse tæller og nævner i faktorer:

17. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

(2x^2 + 8x + 8) / (x^2 + 2x) 

= 2(x^2 +4x +4) / x(x + 2)

= 2(x + 2) / x(x + 2)      

=2 / x  da (x + 2) går ud med hinanden.

Har jeg lavet det korrekt? Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2016 af peter lind

nej Du mangler nogle paranteser

2(x2 +4x +4) / x(x + 2) betyder [ 2(x^2 +4x +4) / x]*(x + 2) Det rigtige er 2(x^2 +4x +4) / [x(x + 2)]

2(x2 +4x +4)  = 2(x+2)2


Svar #2
17. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet)

Ja men, hvor forsvandt så  [x(x + 2)] henne? 

hvis vi reduceret nu 2(x+2)^2 med [x(x + 2)] så har vi stadig 2(x+2) tilbage og x nederst ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2016 af peter lind

Jeg regner med at du henviser til den 2. linje i #1. Jeg har blot pillet det ud der var forkert

Din 2. linje: ja


Svar #4
17. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet)

okay, men bliver resultatet så

= 2(x+2)2 / x ? eller er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2016 af peter lind

Du forkorter jo det ene (x+2) ud så (x+2) skal ikke opløftes til 2. potens


Skriv et svar til: Reducer nedenstående brøk ved at opløse tæller og nævner i faktorer:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.