Fysik

Rotation

18. april 2016 af mkdmkmdked (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er igang med en opgave skal finde en del inertimomenter, men forstår ikke formlerne som er stillet til rådighed, tag et kig på billedet.

Kan ikke finde ud af, hvad mine funktioner er f.eks. 

R^2 og r^2

mL^2

mr^2

Vedhæftet fil: 1675682 (1).gif

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2016 af hesch (Slettet)

r = radius

Hvor r og R optræder sammen, er r den lille radius og R den store.

L = længde

m = masse


Svar #3
18. april 2016 af mkdmkmdked (Slettet)

I_rotation= 1/2(hvad er mr^2)?


Svar #4
18. april 2016 af mkdmkmdked (Slettet)

er det 200 kg^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2016 af hesch (Slettet)

mr2 = m • r2


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2016 af peter lind

m er i alle tilfælde massen.

Iring  R er den ydre radius af ringen, r den indre radius

stang  L er længden af stangen

rotationsaksel    r er radius  af akslen


Svar #7
18. april 2016 af mkdmkmdked (Slettet)

dvs 

\frac{1}{2}*(hvad- er -min- masse?)*1,1?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2016 af hesch (Slettet)

½mr2 = ½ * 200[kg] * 1,1[m] * 1,1[m]


Svar #9
18. april 2016 af mkdmkmdked (Slettet)

hvad er enheden?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2016 af peter lind

enhederne er jo angivet i #8


Svar #11
18. april 2016 af mkdmkmdked (Slettet)

altså slut produktet 121


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. april 2016 af peter lind

Du spurgte om enhederne. I #8 er angivet at massen er i kg og længden i m


Svar #13
18. april 2016 af mkdmkmdked (Slettet)

har fundet til alle undtagen akslen, hvirdan gører jeg? 1/2*60*20?


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. april 2016 af peter lind

nej ½*60kg*(0,2m/2)2


Skriv et svar til: Rotation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.