Fysik

Lys og bølgelængder

19. april 2016 af Piloten123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er virkelig gået i stå og har brug for en stor hjælp. Er gået i stå i nu 2 dage og fatter ikke hvad jeg skal gøre. Det drejer sig kun om de her 3 opgaver:

1. Benyt det elektromagnetiske spektrum, til at afgøre, hvilken type stråling, en lysbølge med bølgelængden λ = 10−8m er.

2. Benyt bølgeligningen, (og det elektromagnetiske spektrum) til at bestemme, hvilken type stråling, en bølge med frekvensen f = 1010Hz er.

3. Forklar udfra Wiens forskydningslov hvad der sker med bølgelængden af udsendt varmestråling, når temperaturen stiger. 

Håber I kan hjælpe, det ville jeg værdsætte! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2016 af Eksperimentalfysikeren

1.Prøv at søge "elektromagnetiske bølger" med dansk wikipedia. Der er en figur, der viser det elektromagnetiske spektrum. Regn λ om til én af de enheder, der er benyttet i figuren. Så finder du svaret her.

2. Du kan bruge den samme figur til dette spørgsmål.

3. Prøv https://en.wikipedia.org/wiki/Wien's_displacement_law


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2016 af mathon

3.
             \lambda _{max}\cdot T=2{,}898\cdot 10^{-3}\; m\cdot K


Svar #3
19. april 2016 af Piloten123 (Slettet)

kan du komme med en formel eller lign

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2016 af Eksperimentalfysikeren

Til hvilket spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2016 af mathon


Skriv et svar til: Lys og bølgelængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.