Fysik

Lyd,lys og bølgelængder

20. april 2016 af Piloten123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej. Skal snart fremlægge 5 opgaver her foran klassen, men er gået i stå ved 2 opgaver. Jeg er helt lost, er blevet total forvirret og har brug for hjælp. Det omhandler disse to opgaver:

1: Forklar udfra Wiens forskydningslov(λmax = k/t), hvad der sker med bølgelængden af udsendt varmestråling, når temperaturen stiger 

2: Hvilken bølgelængde udsendes der mest af, når et legeme er 100°C varmt?

Håber I kan hjælpe

Vh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2016 af mathon

1:
             \lambda _{max}\cdot T=2{,}898\cdot 10^{-3}\; m\cdot K           \lambda _{max} og T er omvendt proportionale.
              

2:
             \lambda _{max}=\frac{2{,}898\cdot 10^{-3}\; m\cdot K}{T}         


Svar #3
20. april 2016 af Piloten123 (Slettet)

Hvordan svarer jeg så til spørgsmålene udfra disse formler?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2016 af mathon

1:
           Stigende T giver faldende \lambda _{max}.

2:
           \lambda _{max}=\frac{2{,}898\cdot 10^{-3}\; m\cdot K}{(273{,}15+100)\; K} 


Svar #5
20. april 2016 af Piloten123 (Slettet)

Hvorfor stiger T, skal også kunne begrunde det? Og hvilken bølgelængde udsendes der mest af? kan du hjælpe mig med at give en begrundelse? Undskyld men er ikke så skarp indenfor dette emne.

Vh. ':)


Svar #6
20. april 2016 af Piloten123 (Slettet)

mener hvorfor falder lambda


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2016 af mathon

Repetèr omvendt proportionalitet.


Skriv et svar til: Lyd,lys og bølgelængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.