Matematik

Hvor mange kilogram?

19. april 2016 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 9. klasse

På sækkende med kalkmørtel står der kun, at hver sæk rummer 15 L murermesteren fortæller, at 1 kg cement fylder ca 0,9 L og at rumfangsforholdet mellem cement og kalkmørtel skal være 1:6

Hvor mange kilogram cement skal Kaj bruge til en sæk, der rummer 15 L kalkmørtel?

Hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2016 af mathon

Cementrumfanget er \frac{1}{6} af kalkmørtelens rumfang.


Svar #2
19. april 2016 af JBiebs (Slettet)

#1 Ja, hvor meget kilogram cement skal Kaj så bruge så den rummer 15 L kalkmørtel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2016 af mathon

Rumfang cement = \frac{15\; L}{6}=2{,5}\; L   

Cementmasse = \frac{2{,}5\; L}{0{,}9\; \frac{ L}{kg}}=2{,}78\; kg


Skriv et svar til: Hvor mange kilogram?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.