Fysik

Det fotoelektriske løsrivelsesarbejde for aluminium

19. april 2016 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvad er det fotoelektriske løsrivelsesarbejde for aluminium?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2016 af mathon

        {A_{l\o s}}_{Al}=4{,}28 \; \frac{eV}{atom}=412{,}957452\; \frac{kJ}{mol}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2016 af mathon

korrektion:

      {A_{l\o s}}_{Al}=4{,}28 \; \frac{eV}{elektron}=412{,}957452\; \frac{kJ}{mol}


Svar #3
19. april 2016 af Arccossintan (Slettet)

Hvis jeg nu udsender UV-A-lys med bølgelængden 350 nm. Kan det så virkelig passe, at lysfotonens energi vil være:

5,68286*10^-^1^9

Jeg har udregnet energien på denne måde:

f=\frac{v }{\lambda }=\frac{3,00*10^8 m/s}{350*10^-^19 m}=8,57143*10^1^4 s^-^1

E=h*f=6,63*10^-^3^4 J*s*8,57143*10^1^4 s^-^1=5,68286*10^-^1^9 J

Det er jo slet ikke nok energi til at løsrive elektroner i aluminium. Kan det virkelig passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2016 af mathon

          E_{f\! oton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{350\; nm}=3{,}54\; eV

hvilket ikke er nok til at løsrive elektroner fra aluminium.

Tærskelværdien er
                                  \lambda _{gr\ae nse}=289{,}6\; nm


Skriv et svar til: Det fotoelektriske løsrivelsesarbejde for aluminium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.