Matematik

Hvordan bestemmer man cos v og tan v?

19. april 2016 af AndenfraKolding (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg stinker til matematik så har brug for hjælp..

opgaven lyder "om en spids vinkel v gælder, at sin v = 0,35. Bestem cos v og tan v.

Hvordan gør jeg, vil gerne bruge Inspire om muligt :-)

Hilsen Anders


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2016 af mathon

     \cos(v)=\sqrt{1-\sin^2(v)}

     \tan(v)=\frac{\sin(v)}{\sqrt{1-\sin^2(v)}}


Svar #2
19. april 2016 af AndenfraKolding (Slettet)

Tak <3


Svar #3
19. april 2016 af AndenfraKolding (Slettet)

Men er dte svar, eller skal det skrives ind i Inspire?


Svar #4
19. april 2016 af AndenfraKolding (Slettet)

har brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2016 af StoreNord

Du ved at       sin v = 0,35

Så er vinklen v=sin-1(0,35)=20,48

Så skal du bare finde                     cos v og tan v.


Svar #6
19. april 2016 af AndenfraKolding (Slettet)

Tak har lavet den nu


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2016 af SuneChr

Der er ingen grund til først at finde vinklen.
Den direkte, og elegante løsning er # 1, som ikke kræver hjælpeværktøj, - jeg plejer at sige sutteflaske, som
man ukritisk rækker ud efter.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2016 af SuneChr

I fortsættelse af # 1 fås ved brug af papir og blyant

\cos v=\frac{3\sqrt{39}}{20}         og

\tan v=\frac{7\sqrt{39}}{117}

Er man kvik, gør man det i hovedet. kvik var jeg altså ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2016 af SuneChr

Man kan også se geometrisk på opgaven:
En retvinklet trekant hvor v ligger overfor kateten med længde 7. Hypotenusen 20.
Man har da sin v = 7/20 = 0,35
Til at bestemme den anden katete benyttes Pythagoras.
Man kan nu beregne både cos v og tan v efter reglerne for den retvinklede trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2016 af Stats

To nyttige formler

cos2(x) + sin2(x) = 1                          - (idiot formlen)

tan = sin(x)/cos(x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2016 af StoreNord

#0 sagde:           "Hej, jeg stinker til matematik";

så jeg tog det lidt roligt.              :)


Skriv et svar til: Hvordan bestemmer man cos v og tan v?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.