Fysik

halveringstid

20. april 2016 af benvil (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Hvis der er en venlig sjæl der vil hjælpe mig, ville jeg blive glad :)

Jeg har lavet nedenstående udregning, ved hjælp af halveringstids-formlen, men jeg synes ikke helt det passer med min logiske sans, før jeg bytter om på t(tid) og T_(1/2) i formlen.

(Se min opgaven og udregning nedenfor)

Så efter 60 min. når halveringstiden er 45 min. være 2,4 kBq. Er der noget jeg helt har misforstået?

Opgave 1
Et radioaktivt stof har halveringstiden 45 min. Til at begynde med har en prøve af stoffet aktiviteten 6,4 kBq.
    Hvad er prøvens aktivitet efter 60 min?

A(t)=A_0·(1/2)^(t/T_?(1/2) )=6,4 kBq·?0,5?^((60 min.)/(45 min.))=4,7 kBq

    Hvad er prøvens aktivitet efter 3 timer?

A(t)=A_0·(1/2)^(t/T_?(1/2) )=6,4 kBq·?0,5?^((180 min.)/(45 min.))=104,9 kBq

Mvh. Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2016 af mathon

Prøvens aktivitet efter 60 min:

          A(60\; min)=\left (6{,}4 \; kBq \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{60\; min}{45\; min}}=2{,}5\; kBq


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2016 af mathon

Prøvens aktivitet efter 3 timer:

          A(180\; min)=\left (6{,}4 \; kBq \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{180\; min}{45\; min}}=\frac{6{,}4}{16}\; kBq=0{,}4\; kBq=400\; Bq


Svar #3
20. april 2016 af benvil (Slettet)

Okay, tusind tak. Det er 10 år siden jeg har haft matematik i gymnasiet og er igang med at tage fysik, så mine lommeregner kunstskaber er ikke de bedste :).

Skriv et svar til: halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.