Matematik

Reducer nedenstående brøk ved at opløse tæller og nævner i faktorer:

20. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

( 2x2 - 2 ) / ( 3x2 + 6x +3 ) = ?

Jeg fik resultatet til at blive ( x2 - 2 )2 / 3( x + 1 )

er det korrekt ? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2016 af peter lind

nej. Sæt 2 ud foran en parentes i tælleren og opløs det i faktorer. Derefter kan du forkorte en faktor ud. Du mangler desuden nogle parenteser. Det du skriver betyder (x2-2)2*(x+1)2 /3


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2016 af StoreNord

\frac{2x^{2}-2}{3x^{2}+6x+3}= \frac{2}{3} \cdot \frac{x^{2}-1}{x^{2}+2x+1}= \frac{2}{3} \cdot \frac{(x+1)(x-1)}{(x+1)^{2})}= \frac{2}{3} \cdot \frac{x-1}{x+1)}


Skriv et svar til: Reducer nedenstående brøk ved at opløse tæller og nævner i faktorer:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.