Fysik

Inertimomentet for et ukendt obejkt?

24. april 2016 af googlemail (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey

Jeg er igang med en opgave om inertimomenter, se vedhæftede opgave.

Jeg har problemer med b, c og e.

Jeg har især svært ved e, da jeg ikke kan se hvordan jeg skal finde inertimomentet for et ukendt objekt..

Nogen der kan gennemskue den?

Vedhæftet fil: T06 Inertimoment(1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2016 af hesch (Slettet)

Ja, det er der.

Under e) oplyses det overhovedet ikke, hvad der er målt på ( utilgængelige målefiler ).


Svar #2
24. april 2016 af googlemail (Slettet)

Der er opgivet nogle måle data, hvor der er opgivet tid og længde


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2016 af hesch (Slettet)

b)  Du skal benytte at summen af den samlede energi i systemet til enhver tid = 0.  Der tilføres ingen energi udefra til systemet.  Dvs:

Erot + E lod,kin + Elod,pot = 0 ,

Erot = ½ * I * ω2

Elod,kin = ½ * mlod * v2

Elod,pot = mlod * g * h

c)  Omregn inertimoment i skiven til inerti (masse) i loddet.  Kald den oprindelige masse i loddet m, og massen i loddet tilført omregnet inertimoment M1.

Accelrationen må så blive:

a = g * m / M1

Dette fordi den oprindelige trækkraft fra loddet, F = m * g , nu skal accelerere massen M1.

a = F / M1

e)  Bestem ud fra den fundne acceleration i d) , en masse for loddet, M2.

Objektet har tilført en ækvivalent masse til loddet = M2 - M1.

Opgaven siger så at at der monteres et objekt på "apparatet"?  Der må menes på skiven/akslen, for ellers giver bestemmelse af inertimomentet ingen mening.

Så omregn ( M2 - M1 ) til øget inertimoment på skiven/akslen.


Skriv et svar til: Inertimomentet for et ukendt obejkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.