Matematik

Angiv forskrifter for funkrioner f og g, så:

26. april 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. (f bolle g)(x) = ( x-1)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2016 af Heptan

Identificér indre og ydre funktion. Det der står inde i parentesen er den indre funktion g, og den ydre er funktionen x^2.

f(x) = x^2

g(x) = x - 1

(f bolle g)(x) = f(g(x)) = (x - 1)^2


Svar #2
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Nåå, det havde jeg helt glemt.

Så hvis jeg har opgave: 

f(g(x)) : √(x-2) 

Ydre: √x

Indre: x-2

Er lidt i tvivl om den næste her er rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2016 af Heptan

Det er korrekt.


Skriv et svar til: Angiv forskrifter for funkrioner f og g, så:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.