Matematik

grafer

26. april 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

jeg forstår virkelig ingenting og har virkelig brug for hjælp!

P1,P2,P3,P4 og P5 er grafer for froskellige andengradspolynomier, der kan skrives på formen:
P(x) =ax2+bx+c
med diskriminanten d.

Bestem i hvert af tilfældene fortegnene for a, b, c og d på grundlag af graferne på figuren. idet andengradskoefficienterne betegnes med ??a1, a2,? a3, a?4 ? og a5?, skal de sættes op i rækkefølge med den største først.

Jeg ved at c= hvor parablen skærer y-aksen
og b= hvad hældningen af parablen er når den skærer y-aksen

- jeg kan dsv. ikke sætte et billede ind af graferne :/
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg forstår ikke helt, hvordan man skal kunne hjælpe dig uden graferne i det her tilfælde. Kan du ikke tage et billede af det? 


Svar #2
26. april 2016 af Mm98

#1

Vedhæftet fil:2016-04-26.png

Svar #3
26. april 2016 af Mm98

sådan :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg synes, du selv skal komme med dine egne bud på fortegnene først.

a: Hvis a > 0 vender grene opad. Hvis a < 0 vender de nedad. Glad vs. Sur smiley.

b: Har du styr på.

c: Har du styr på.

D: Her skal du kigge efter antallet af skæringer med x-aksen. D > 0 - to skæringer, D = 0 - en skæring, D < 0 - ingen skæring. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. april 2016 af mathon

se


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2016 af mathon

samt


Svar #7
26. april 2016 af Mm98

Mange tusind tak!
er dette så rigtigt?

 

P1= b>0
p2= b<0
p3= b<0
p4= b=0
p5= b>0


Skriv et svar til: grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.