Matematik

Bestem a og b ud fra støttepunkter

27. april 2016 af elev3285 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) 

Jeg sidder her med en opgave om potenssammenhæng, som jeg ikke helt ved hvordan skal løses.

Opgaven lyder:

Funktionen: f(x)=b*x^a opfylder at f(2)=2 og f(4)=16

Bestem tallene a og b. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2016 af JulieW99

Du har opgivet to punkter (x_1;y_1) og (x_2;y_2). Anvend formlerne for a og b.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Opstil to ligninger med to ubekendte. Du kan også bruge formlerne, idet du har to punkter:

a=log_{Px}Py

b=\frac{y_1}{x_1^{a}}


Skriv et svar til: Bestem a og b ud fra støttepunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.