Matematik

Væksthastighed, bakterier

28. april 2016 af Sara2303 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med Jer, 

Jeg er blevet stillet denne opgave, som jeg er lidt uforstående overfor:

''En patient lider af en alvorlig bakterieinfektion og får derfor et skud penicilin. Ét minut efter indsprøjtningen er der 16.000 bakterier pr. mL i en blodprøve, og herefter falder antallet efter forskriften: 

N(t) = \frac{16000}{t^2} 

a) Hvor mange bakterier er der til t=2?

b) Hvor stor er væksthastigheden til t=2?

Hvordan skal jeg gribe dette an? På forhånd tak. :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. april 2016 af JulieW99

a) sæt 2 ind i stedet for t.

- - -

Vh Julie


Svar #2
28. april 2016 af Sara2303 (Slettet)

Tak, den havde jeg rigtigt så. Men det er i b'eren, at jeg for alvor er forvirret!

Skal jeg ikke differentiere, når jeg skal finde væksthastighed?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2016 af 123434 (Slettet)

b)

Hvor stor er væksthastigheden til t=2

N'(2)=-400

To minutter efter indsprøjtningen after antallet af bakterier med 400 pr mL i blodprøven 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2016 af mathon

         \frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=N{\, }'(t)=16000\cdot \frac{-1}{(t^2)^2}\cdot 2t=\frac{-32000}{t^3}

        N{\, }'(2)=\frac{-32000}{2^3}=\frac{-32000}{8}=-400\mathbf{\color{Red} 0}

To minutter efter indsprøjtningen aftager antallet af bakterier med 4000 pr mL i blodprøven.

       


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2016 af 123434 (Slettet)

3#

Rettelse

N'(2)=-4000


Skriv et svar til: Væksthastighed, bakterier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.