Matematik

Reduktion

30. april 2016 af EmmaThomse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til at reducere to udtryk: 

(2a-b)2-(b+1)(b-a) og 2x2+4x-6/x2+6+9

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an... Håber i vil hjælpe!!!! Så hurtigt som muligt! 

Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2016 af 123434 (Slettet)

(2a-b)2-(b+1)(b-a)

(2a-b)2=(2a)2+b2-2*2a*b=4a2+b2-4ab

(b+1)(b-a)=b*b+b*-a+1*b+1*-a=b2-ab+b-a

4a2+b2-4ab-(b2-ab+b-a)=4a2+b2-4ab-b2+ab-b+a=4a2-3ab-b+a


Svar #2
01. maj 2016 af EmmaThomse (Slettet)

Tak for hjælpen!!! Ved du hvordan man kan lave den anden??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2016 af StoreNord

2x^{2}+4x-\frac{6}{x^{2}}+6+9=\frac{1}{x^{2} } \cdot (2x^{4}+4x^{3}-6+15x^{2}) , hvis man da kan kalde dèt en reduktion?

Måske mener du (2x2+4x-6)/(x2+6+9) altså            \frac{2x^{2}+4x-6}{x^{2}+6+9}            ?


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.