Matematik

Punktvis konvergens af funktionsfølger

02. maj 2016 af SuperManBat (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen der kan hjælpe med Opgave 1 Afstand 

Mit forsøg

h_n(x):[0,1] \rightarrow \mathbb{R}\\ x^n \rightarrow 0n \rightarrow \infty  for 0 \leq x<1

x^n \rightarrow 1                              n \rightarrow \infty for  x=1

grænsefunktionen h(x) er derfor 

h(x)=\left\{\begin{matrix} 0 \quad for \ 0\leq x \leq 1 \\ 1 \quad for \ x=1 \end{matrix}\right.

Denne funktion h(x) er ikke kontinuert på [0,1] 

j_n(x)=\frac{1}{n}\cdot sin(n\cdot x) 

j_n(x) \rightarrow 0    for n \rightarrow\infty

er grænsefunktionen j lige 0 ?

Er dette rigtigt ?

Hvordan finder grænsefunktionen for j_n(x), og hvordan beregner jeg afstanden  

d_{[0,1]}(h_n,h) og d_{[0,\pi]}(j_n,j)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2016 af peter lind

Du har jo fundet de rigtige grænseværdier, så hvorfor spørger du om, hvordan den sidste findes ?

For 0<x<1 har du |f(x)-g(x)| = |xn -0| = xn

for x = 1 har du |f(x)-g(x)| = |1-1| = 0

Den anden. |sin(x)| ≤ 1 og sin(π/2) = 1

|f(x)-g(x)| = |sin(x)/n-0| = |sin(x)|/n. Du kan altid som højeste værdi for det få 1/n


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2016 af peter lind

Rettelse til #2 sætningen "Du kan altid som højeste værdi for det få 1/n" bør slettes


Skriv et svar til: Punktvis konvergens af funktionsfølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.