Matematik

PROBLEMREGBING HJÆLP!

05. maj 2016 af serhaty121 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej, jeg mangler virkelig hjælp til den Her opgave.
Håber i kan hjælpe mig
- på forhånd tak
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2016 af PeterValberg

Hvad har du selv gjort indtil nu?
Hvilke overvejelser har du gjort?
Hvad har du helt præcist brug for hjælp til?
(da du ikke kan forvente, at vi vil regne en HEL opgave for dig) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2016 af OliverHviid

I øvrigt må der da være nogle af de der delopgaver du kan løse selv. Så svære ser de heller ikke ud til at være...


Svar #3
06. maj 2016 af serhaty121 (Slettet)

Opgave 6.2 hvordan skal den regnes ud?

Svar #4
06. maj 2016 af serhaty121 (Slettet)

6.1
30*6/90= 2min
6.2 hjælp
6.3 svarark
6.4 svarark
6.5 10*6= 60km/T


Er det rigtigt? Ik tag jer af dem hvor der står svarark, pls har brug for hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2016 af OliverHviid

6.1: Korrekt.

6.2: Isolér "sluttryk" i ligningen.

6.5: Anvend at fart=vejlængde/tid


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. maj 2016 af BadBoyBard (Slettet)

#4: Jeg antager, at det blot er 6.2 du har problemer med, da jeg ikke kan se dine svar for de andre opgaver. For number 6.2, har de været så venlige at give dig en formel. Du har jo, at:

Resterende_t=\frac{sluttryk\cdot flaskevolumen}{luftforbrug}

Hvorfor ikke isolere sluttrykket i denne formel? Du vil her få, at:

Sluttryk=\frac{Resterende_t\cdot Luftforbrug}{Flaskevolumen}

Du har allerede alle de informationer du skal bruge for Hans. Indsæt i formlen foroven, og det vil spytte dit resultat ud. Giver det mening? Hvis ikke, så skriv endelig igen på tråden her.

#5: Jeg tror ikke man lærer at isolere i 9. klasse. 

MH,

Bard


Svar #7
06. maj 2016 af serhaty121 (Slettet)

Går i 8 ende, men tak

Svar #8
06. maj 2016 af serhaty121 (Slettet)

Men drt kan da ikke passe at opgave 6.2 giver 1,6. Har prøvet metoden der, men kan ikke rigtig se om det egenlig er korrekt mit svar

Svar #9
06. maj 2016 af serhaty121 (Slettet)

Eller vent, så opgave 6.2 giver 119?

Brugbart svar (2)

Svar #10
06. maj 2016 af OliverHviid

Ja, svaret er 199. Hvis du er usikker, så kan du jo prøve at indsætte den fundne talværdi i formlen og se om regnestykket passer. I dette tilfælde: 119*6/51=14


Brugbart svar (2)

Svar #11
06. maj 2016 af meitner

Opg. 6.5: 

Der hedder det; Hastighed i km/t = Vejlængde i km / tid i timer

Vejlængden er 6 km (som man får oplyst) – så skal du lave de 10 min. om til timer, og derefter dividere de 2 tal med hinanden.


Svar #12
06. maj 2016 af serhaty121 (Slettet)

Hvordan kan jeg få 10min lavet om til timer? Pls hjælp skal afleveres her snart!

Brugbart svar (0)

Svar #13
06. maj 2016 af meitner

10/60 = 0,167 timer (ca.)


Svar #14
06. maj 2016 af serhaty121 (Slettet)

Også skal jeg dividere det med 6? Altså 0,167/6

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. maj 2016 af meitner

Nej, omvendt: 6/0,167 = ___


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. december 2019 af angool

hej, jeg er igang med de samme opgaver. giver opgave 6.5 37,5 (altså km/t) ?


Skriv et svar til: PROBLEMREGBING HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.