Fysik

Bestemmelse af højde

07. maj 2016 af Linda95 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har problemer med at bestemme hvor højt over bordet når kasse og projektil. Delopgave a har jeg fået bestemt således:

 bruger impulsbevarelse:                     M v2 + m v1 = (m + M) v2

Isolere v2:                                             v2=(m/m+M)*v1

Er der en der kan hjælpe mig med delopgave b?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2016 af Soeffi

Hvor står opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

M v2 + m v1 = (m + M) v2 er ikke rigtig.

Inden projektilet rammer er kassens hastighed ikke v2, men 0.

v2=(m/m+M)*v1 ser rigtig ud, men der mangler en parentes.


Svar #3
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

Hov beklager her er spørgsmålene. Kan du hjælpe med delopgave b? 


Svar #4
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. maj 2016 af Soeffi

#3 Der er energibevarelse for bevægelsen efter sammenstødet:

\\E_p=E_k \Rightarrow h\cdot (m+M)\cdot g=\frac{1}{2}\cdot (m+M)\cdot \left ( \frac{m}{m+M}\cdot v_1 \right )^2 \Leftrightarrow \\\;\\ h=\frac{1}{2\cdot g}\cdot \left( \frac{m}{m+M}\cdot v_1 \right )^2


Svar #6
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

Mange tak! 

Når jeg isolere h får jeg dette: #7


Svar #7
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

#7

Du mangler en 2.potens.


Svar #9
08. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

#8 hvilken potens mangler jeg ? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. maj 2016 af Soeffi

#9 #8 hvilken potens mangler jeg ? 

E_k=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^{\color{Red} 2}


Svar #11
08. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

Godt set jeg er med nu, tak! 


Skriv et svar til: Bestemmelse af højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.