Bioteknologi

Beregning af det teoretiske udbytte

07. maj 2016 af KarinaJensen7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med at beregne det teoretiske udbytte af esteren under forudsætning, at kondensationsreaktionen er forskudt helt mod højre. Der er vedhæftet et billede af skemaet!

massen af esteren er 14,45 g
Esteren er propansyrepropylester
Molarmassen er 115,16 g/mol

Der er vedhæftet en fil, med et skema, som jeg skal udfylde, men jeg forstår ikke helt skemaet

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2016 af mathon

under forudsætning, at kondensationsreaktionen er forskudt helt mod højre

 slut:          0 mol                    0,125 mol                 0,125 mol         0,125 mol                     


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2016 af mathon

\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! M(C_2H_5COOH)=M(C_3H_6O_2)=SUM\left ( \left \{ \left. 3,6,2 \right \} \right.\cdot \left \{ \left. 12.011,2.008,15.999 \right \} \right. \right )\; u=74{,}079\; u

\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! M(C_2H_5CH_2OH)=M(C_3H_8O)=SUM\left ( \left \{ \left. 3,8,1 \right \} \right.\cdot \left \{ \left. 12.011,2.008,15.999 \right \} \right. \right )\; u=60{,}096\; u

Sum                                                                                                                                           134{,}175\; u
- M\left (H_2O \right )                                                                                                                                  18{,}015\; u
M(propansyrepropylester)=                                                                                  116{,}160\; u


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2016 af mathon

Teoretisk:


                                              propansyre                  propansyrepropylester     
ækvivalente mængder:         0,125 mol                            0,125 mol
                                              9,2599 g                             14,5200 g
                                                                          


Svar #5
08. maj 2016 af KarinaJensen7 (Slettet)

Men hvordan ved man, at det er 0,125 mol ved H2O?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2016 af mathon

stofmængdeforholdet
                                        RC(O)OR{\, }' : H_2O=1:1


Skriv et svar til: Beregning af det teoretiske udbytte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.