Fysik

Absorption af radioaktiv stråling

15. maj 2016 af Dorte22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, 

Kan ikke helt finde ud af den her opg. 

Grafen kommentrers, (er grafen i overenstemmelse med arbsorbstionsloven) og benyttes til at bestemme halveringstykkelsen i bly for gamma-stråling med energien E = 662 keV 

Grafen er vedhæftet, tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2016 af mathon

…formentlig for plader af samme tykkelse.


Svar #3
15. maj 2016 af Dorte22 (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2016 af mathon

Der gælder

                          I(x)=I_0\cdot e^{-\mu x}      hvor I_0 er strålingsintensiteten før gennemgang af afskærmningsmaterialet med tykkelsen x og  I(x) er strålingsintensiteten efter gennemgang af afskærmningsmaterialet med tykkelsen x.

For halveringstykkelsen X_{\frac{1}{2}}
gælder:
                                       X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{\mu }         \mu er stofspecifik.


Skriv et svar til: Absorption af radioaktiv stråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.