Fysik

arbejdssætning og energibevarelse

17. maj 2016 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har meget svært ud fra en opgave at gennemskue, hvilke af delene som er lig nul el. ej.

fx. hvis jeg bruger arbejdssætningen i denne opgave:  K1 + U1+ W = K2 + U2 

Jeg kan læse at K1=0, fordi den starter i hvile, men hvad med de andre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2016 af hesch (Slettet)

a)  Benyt energibevarelse, dvs:

ΔEkin,kasse + ΔEpot,kasse + ΔErot,trisse = 0

Der kan ses bort fra den store trisse, der ikke bevirker nogen gearing, er masseløs og derfor ikke optager nogen energi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2016 af peter lind

Du skal bruge energibevarelse. E = ½I*ω2-2m*g*h


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2016 af hesch (Slettet)

#2:  Mangler Ekin,kasse .

#0:  b)  Benyt  (dω/dt)trisse = T / Jtrisse , T er moment og J er inertimoment

og

(dv/dt)kasse = Fsnor / mkasse - g    ( F = m * a , you know )

Du må lige pusle et par ligninger sammen her ( lidt substitution ).


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2016 af peter lind

Tilføjelse til 2

E = ½I*ω2-2m*g*h+mv2   v =ωr  Det er stadig nemmest at bruge energibevarelse


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2016 af peter lind

b) benyt a = dv/dt = r*dω/dt   med v = dh/dt


Skriv et svar til: arbejdssætning og energibevarelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.