Matematik

Bestm t, så de to vektorer er ortogonale

18. maj 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

To vektorer a og b er givet ved:

a= (4/2)

b= (5/t)

Bestem t, så de to vektorer er ortogonale.

Hvis de skal være parallele skal resultatet jo være nul. 

Men det var det her, jeg fik 4*5+2t = 20+2t 

??? også ved jeg ikke resten


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

hvis jeg husker rigtigt, så hvis to vektorer er ortogonale er prikproduktet nul. 

4*5 + 2*t = 0 

2t = -20

t = -10


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

#1 har ret. 


Svar #3
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Okay. Tak.

Men hvorfor skal de flyttes ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvad mener du med flyttes? 


Svar #5
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Facitlisten siger:

y = 3x -7


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Står der på facitlisten, at t skal være y = 3x-7 for, at de to vektorer skal være ortogonale? 


Svar #7
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Der står bare :Bestem t, så de to vektorer er ortogonale.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det gjorde #1. 


Svar #9
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Hov. Det er bare mig, der tjekket facitlisten forkert. Tak.


Skriv et svar til: Bestm t, så de to vektorer er ortogonale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.