Matematik

Brøker

21. maj 2016 af Kimbeast123 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Addition af blandet tal

3/3 + 3/3 + 3/3 + 1/3     +          4/4 + 4/4 + 4/4 +4/4 + 1/2 ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2016 af PeterValberg

Det, du har skrevet er brøker, ikke blandede tal :-)

Find en fællesnævner (12)
Forlæng brøkerne
"Saml" dem på en fælles brøkstreg og læg dem sammen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2016 af mathon

                       \frac{3}{3}+\frac{3}{3}+\frac{3}{3}+\frac{1}{3}+\frac{4}{4}+\frac{4}{4}+\frac{4}{4}+\frac{4}{4}+\frac{1}{2}

                       1+1+1+\frac{1}{3}+1+1+1+1+\frac{1}{2}

                       7+\frac{1}{3}+\frac{1}{2}

                       7+\frac{2}{6}+\frac{3}{6}

                       7+\frac{2+3}{6}

                             7\tfrac{5}{6}


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.