Matematik

cos og sinus opg.

28. maj 2016 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en trekant ABC er a = 6,7 vinkel A=56 og vinkel B= 43

a) bestem arealet af trekanten ABC (får arealet til 18,24; men facitlisten siger 22,17?)

b) bestem længden af medianen ma (jeg har fundet nogle noter som fortæller mig at: (0,5)*kvadratrod(2(b^2+c^2)-a^2)

hvorfor er det sådan har aldrig mødt lign. opg. ? (uddybbende forklaring på det? evt. illustration, ps har kigget i 3 mat c bøger, men har intet kunne finde om det)

Mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2016 af 123434 (Slettet)

Bestem arealet af ABC

Du kender a=6,7 og A=56*  B=43*

Arealet kan udregnes ved T=1/2*a*b*sin(C)

Vinkelsummen i en trekant er altid 180*

C=180-43-56=81

Siden b kan beregnes ved hjælp af sinusrelationerne

a/sin(A)=b/sin(B)

6,7/sin(56)=b/sin(43)

b=6,7/sin(56)*sin(43)=5,5

T=1/2*6,7*5,5*sin(81)=18,2


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Højden af trekant er 

sin(43)=h/6,7

Så højden er 6,7\cdot sin(43)

Vinkel C er 180-56-43

Så kan du bruge sinusrelationen til at finde AC 

\frac{sin(C)}{AC}=\frac{sin(A)}{BC}

Så er areal A=0,5\cdot AC\cdot h

Vedhæftet fil:trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Fik byttet om på B og C på billedet ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

For at finde medianen skal du bruge cosinusrelationen:

AE er medianen, du har vinkel B, EB er halvdelen af BC og du har AB 

cos(B)=\frac{EB^2+AB^2-AE^2}{(2\cdot EB \cdot AB)}

Vedhæftet fil:trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

#2 i de sidste tre linjer skal der stå AB i stedet for AC - sorry. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2016 af mathon

\angle C=81^\circ

     arealet, T, beregnes
     af:
                              T=\frac{a^2}{2}\cdot \frac{\sin(B)\cdot \sin(C)}{\sin(A)}
                                


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2016 af mathon

medianen m_a

                     Ved brug af sinusrelationerne beregnes b og c.
dernæst
                      m_a=\frac{1}{2}\sqrt{2(b^2+c^2)-a^2}


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

#6 C = 81  ;)


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. maj 2016 af mathon

i anvendelse:
                          T=\frac{6{,}7^2}{2}\cdot \frac{\sin(43^{\circ})\cdot \sin(81^{\circ})}{\sin(56^{\circ})}=18{,}2368
                              


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. maj 2016 af mathon

                          \frac{b}{\sin(43^{\circ})}=\frac{6{,}7}{\sin(56^{\circ})}=\frac{c}{\sin(81^{\circ})}

hvoraf
                          b=5{,}51168         c=7{,}98216        

                         m_a=\frac{1}{2}\sqrt{2\cdot (5{,}51168^2+7{,}98216^2)-6{,}7^2}\approx 5{,}99


Skriv et svar til: cos og sinus opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.